Joanna Lewandowska
Składniki na 2 porcje:
1 cebula
kilka pieczarek
dowolne warzywa lub dodatki (np, szynka kalafior, brokuł, ser, szpinak, pomidor)
- u mnie cukinia, ser camembert, suszone pomidory
4 jajka
sól, pieprz
rukola lub szczypiorek do dekoracji
Przygotowanie:
Do naczynia wrzucam cebulę, rozdrabniam (10s / obr 5), dodaję pieczarki i rozdrabniam (4 s/obr. 4). Dodaję 20g oleju i smażę (10 minut /varoma /obr 1), na pokrywie koszyczek). Na górną część przystawki Varoma układam papier do pieczenia tak, aby nie zakrył bocznych otworów. Na papier wykładam ulubione warzywa i dodatki. Do przestudzonych pieczarek dodaję 4 jajka i mieszam do połączenia (1 min /obr poz. 3). Masę jajeczną wylewam na górną część przystawki Varoma i doprawiam ulubionymi przyprawami. Do naczynia wlewam 500 g wody, układam przystawkę Varoma i paruję 10 minut (10 minut/ temp. Varoma/ obr 2). Dekoruje rukola lub szczypiorkiem i gotowe.
1 porcja to około 432 kcal w mojej wersji.
Wszelkie prawa zastrzeżone @ thermomigoruje.pl, regulamin strony, polityka prywatności,