Joanna Lewandowska
Zostały Ci banany, które już ciemnieją? Wypróbuj przepis na proste i szybkie muffinki bananowe.
Składniki:
250 g maki pszennej
3 dojrzałe banany
1 jajko
80 g cukru (możesz dać mniej jeśli wolisz mniej słodkie)
70 g oleju
łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Wszystkie składniki wkładamy do naczynia i mieszamy 3 minuty obroty pozycja 3 (dodatkowo mieszamy kopystką, aby banany się nie zawiesiły). Ciasto przelewamy do papierowych foremek i pieczemy 170 stopni, góra dół, około 25 minut.
Opcjonalnie:
Do muffinek możemy dodać rozdrobnioną gorzką czekoladę (50g). Wówczas rozpoczynamy od rozdrobnienia czekolady. Czekoladę dzielimy na kawałki i wrzucamy do naczynia, następnie rozdrabniamy 6s obr poz 6. Rozdrobnioną czekoladę przekładamy do innego naczynia. Po przygotowaniu ciasta dodajemy czekoladę i mieszamy 10s / obroty wsteczne/ poz 3
Wszelkie prawa zastrzeżone @ thermomigoruje.pl, regulamin strony, polityka prywatności,