Joanna Lewandowska
Składniki:
500 ml śmietanki 30%
6 ciasteczek Oreo
200 ml mleka skondensowanego słodzonego
Przepis:
1. Śmietanę wstaw do zamrażarki na okoł0 20 minut, aby była naprawdę dobrze schłodzona
Włóż ciasteczka Oreo do naczynia miksującego Thermomix i zmiksuj na drobne kawałki 5 sek. obroty poz .5. Pokruszone ciasteczka przesyp do innego naczynia
2. Załóż motylek. Do czystego, suchego i schłodzonego naczynia miksującego wlej śmietanę, ubijaj obr. 4 bez ustawiania czasu, do momentu uzyskania konsystencji bitej śmietany. Śmietanę zgarnij kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, ustaw 1 min obroty poz 3 i delikatnie wlej mleczko skondensowane.
3. Do gotowej masy dodaj pokruszone ciasteczka oreo i wymieszaj (zostaw trosze ciasteczek do dekoracji).
Gotową masę przelej do pojemnika, posyp pokruszonymi ciasteczkami i umieść w zamrażarce na co najmniej 4 godziny.
Wszelkie prawa zastrzeżone @ thermomigoruje.pl, regulamin strony, polityka prywatności,